kolor

Tematyka związana z Aplication Builderem oraz tworzeniem wersji exe programów w LabVIEW. Problemy związane z instalatorem programów oraz ich zabezpieczaniem.
santiago
Posty: 65
Rejestracja: 31 maja 2007 00:00

kolor

Post autor: santiago » 17 maja 2010 20:49

Witam!!

Jak to jest, że po zmianie koloru tła panelu (ze standardowego siwego na inny), gdy uruchamiam plik EXE na komputerze z zainstalowanym LabView kolor jest zmieniony, a po uruchomieniu pliku EXE na na komputerze z zainstalowanym LabVIEW Run-Time Engine 8.5 + VISA Runtime Engine 4.5 kolor tła pozostaje niezmieniony - szary????

POZDRAWIAM!!!

Awatar użytkownika
wino
Posty: 548
Rejestracja: 23 gru 2005 00:00
Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
Lokalizacja: Kraków

Re: kolor

Post autor: wino » 18 maja 2010 00:53

Może masz różne wersje runtime'ów na tych komputerach. Wersje Runtime'ów dla wersji 8.5 mogą się od siebie nieznacznie różnić. Spróbuj na przykład zainstalować RunTime dla LabVIEW 8.5.1 może to pomoże

santiago
Posty: 65
Rejestracja: 31 maja 2007 00:00

Re: kolor

Post autor: santiago » 18 maja 2010 20:13

Wygląda na to, że mam te same wersje (załączniki).

Jakieś inne sugestie co może być nie tak????

Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam!
Załączniki
visa.PNG
Visa
visa.PNG (8.33 KiB) Przejrzano 3246 razy
Run-time.PNG
Run-Time
Run-time.PNG (5.97 KiB) Przejrzano 3246 razy
Labview.PNG
LabView
Labview.PNG (2.33 KiB) Przejrzano 3246 razy

santiago
Posty: 65
Rejestracja: 31 maja 2007 00:00

Re: kolor

Post autor: santiago » 20 cze 2010 19:17

Witam!

Zmieniłem kolor na inny niż systemowy i jest OK, POZDRAWIAM!!

ODPOWIEDZ