LabVIEW FF Runtime Engine 9.0

Tematyka związana z Aplication Builderem oraz tworzeniem wersji exe programów w LabVIEW. Problemy związane z instalatorem programów oraz ich zabezpieczaniem.
Awatar użytkownika
Nowszy
NI Man
Posty: 501
Rejestracja: 30 maja 2008 08:33
Wersja środowiska: LabVIEW 2011
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

LabVIEW FF Runtime Engine 9.0

Post autor: Nowszy » 16 cze 2010 21:38

lordexod, jak ściągniesz sobie pirackie MP3 z internetu, to też działa bez licencji!
Pozdrawiam, Nowszy

lordexod
Posty: 46
Rejestracja: 22 sty 2008 14:59
Wersja środowiska: LabVIEW 2011
Kontakt:

Re: LabVIEW FF Runtime Engine 9.0

Post autor: lordexod » 16 cze 2010 22:25

Program używający licencji to nie dane skompresowane, czyli łatwiej znaleść darmowy odtwarzacz mp3, niż zaleść pełną licencje.

lordexod
Posty: 46
Rejestracja: 22 sty 2008 14:59
Wersja środowiska: LabVIEW 2011
Kontakt:

Re: LabVIEW FF Runtime Engine 9.0

Post autor: lordexod » 16 cze 2010 22:27

A od kiedy z NI można ściągnąć pirackie oprogramowanie.

Awatar użytkownika
wino
Posty: 548
Rejestracja: 23 gru 2005 00:00
Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
Lokalizacja: Kraków

Re: LabVIEW FF Runtime Engine 9.0

Post autor: wino » 17 cze 2010 18:32

Wracając do głównego mojego pytania. W szczególności kieruje je do Nowszego, albo skoziate. Jest jakiś sposób na uruchomienie funkcji Create Class w Exe, bez użycia DSC RTS, czyli tego FF Run-Time'a?

lordexod
Posty: 46
Rejestracja: 22 sty 2008 14:59
Wersja środowiska: LabVIEW 2011
Kontakt:

Re: LabVIEW FF Runtime Engine 9.0

Post autor: lordexod » 17 cze 2010 19:27

Jeśli ci chodzi o plik z roszerzeniem *.lvclass to morzesz stworzyć nie urzywając scriptingu dla tego że to xml.

Awatar użytkownika
skoziate
NI Man
Posty: 243
Rejestracja: 06 mar 2007 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2014
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: LabVIEW FF Runtime Engine 9.0

Post autor: skoziate » 17 cze 2010 20:27

lordexod pisze:Ja mam wersje eval labview 2009 i mogę skompilować wersje z rutimem ffrte bez licencji, z resztą kożystam ze scriptingu i wszystko mi działa mimo że nie mam płatnej licencji, ostatno nawet skompilowałem program do szybkiego kompilowania aplikacji coś w rodzaju application bulder'a.
No cóż, w domowym warsztacie można sobie na wiele pozwolić, ale sprzedać albo nawet ofiarować komuś taką aplikację mocno i serdecznie bym odradzał.
Pozdrawiam,
Sebastian

Awatar użytkownika
skoziate
NI Man
Posty: 243
Rejestracja: 06 mar 2007 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2014
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: LabVIEW FF Runtime Engine 9.0

Post autor: skoziate » 17 cze 2010 20:45

wino pisze:Wracając do głównego mojego pytania. W szczególności kieruje je do Nowszego, albo skoziate. Jest jakiś sposób na uruchomienie funkcji Create Class w Exe, bez użycia DSC RTS, czyli tego FF Run-Time'a?
Możesz nieco pomóc? Na jakim obiekcie chciesz wykonać tę metodę? Może załączysz jakiś przykładowy kod? Wtedy zobaczę co da się zrobić.
Pozdrawiam,
Sebastian

Awatar użytkownika
wino
Posty: 548
Rejestracja: 23 gru 2005 00:00
Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
Lokalizacja: Kraków

Re: LabVIEW FF Runtime Engine 9.0

Post autor: wino » 17 cze 2010 21:08

Lordexod powodzenia z tworzenie XML'a w szczególności z podaniem klasy, która jest klasą podstawową dla tworzonej klasy. Za dużo zabawy jak dla mnie.

Skoziate, czy da się w jakiś sposób użyć metody z obrazka w Exe.
Załączniki
create.png
create.png (9.22 KiB) Przejrzano 7046 razy

Awatar użytkownika
skoziate
NI Man
Posty: 243
Rejestracja: 06 mar 2007 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2014
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: LabVIEW FF Runtime Engine 9.0

Post autor: skoziate » 17 cze 2010 21:58

Odpowiedź jest prosta. Metoda nie jest dostępna w LabVIEW Run-Time Engine (załącznik).
Załączniki
LVClass.Create.png
LVClass.Create.png (15.61 KiB) Przejrzano 7045 razy
Pozdrawiam,
Sebastian

Awatar użytkownika
wino
Posty: 548
Rejestracja: 23 gru 2005 00:00
Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
Lokalizacja: Kraków

Re: LabVIEW FF Runtime Engine 9.0

Post autor: wino » 17 cze 2010 22:20

no to inny sposób na stworzenie klasy w Exe?

Ta metoda działa z Run-Time FF.

lordexod
Posty: 46
Rejestracja: 22 sty 2008 14:59
Wersja środowiska: LabVIEW 2011
Kontakt:

Re: LabVIEW FF Runtime Engine 9.0

Post autor: lordexod » 17 cze 2010 23:06

Nie ma innej.
Wszystko co jest związane ze scripting'iem działa tylko na runtimie ffrte.

Awatar użytkownika
wino
Posty: 548
Rejestracja: 23 gru 2005 00:00
Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
Lokalizacja: Kraków

Re: LabVIEW FF Runtime Engine 9.0

Post autor: wino » 18 cze 2010 10:07

Ale to akurat nie jest związane ze scriptingiem.

lordexod
Posty: 46
Rejestracja: 22 sty 2008 14:59
Wersja środowiska: LabVIEW 2011
Kontakt:

Re: LabVIEW FF Runtime Engine 9.0

Post autor: lordexod » 19 cze 2010 11:57

Jak najbardziej jest związane ze scriptingiem, dla tego że chcesz za pomocą metod wygenerować klasę.

ODPOWIEDZ