Problem po kompilacji

Tematyka związana z Aplication Builderem oraz tworzeniem wersji exe programów w LabVIEW. Problemy związane z instalatorem programów oraz ich zabezpieczaniem.
Awatar użytkownika
petione
Posty: 12
Rejestracja: 07 sie 2007 00:00

Problem po kompilacji

Post autor: petione » 30 mar 2008 12:21

Witam. Mam taki maly problem z skomilowana juz do exe'ka aplikacja. Chodzi o to, ze w momencie uruchomienia progamu, na pasku zadan pojawiaja sie dwie ikonki tak jak by byly uruchomione dwa programy, choc w rzeczywistosci jest tylko jeden. Moj program zostal skompilowany pod nazawa Application natomiast sam plik vi nazywa sie termostat. Na pasku zadan powinna pokazac sie tylko ikonka Application a dochodzi do tego jeszcze ta druga.Podczas kompilacji nie dodawalem zadnych dodatkowych plikow. Skad to sie bierze i jak usunac to?
Pracuje w LV 7.1

W zalaczniku
Ostatnio zmieniony 30 mar 2008 12:33 przez petione, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Koza
NI Man
Posty: 144
Rejestracja: 20 gru 2006 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2011
Lokalizacja: Olsztyn

Re: Problem po kompilacji

Post autor: Koza » 31 mar 2008 07:25

Witaj,

Nie mam teraz LV 7.1 pod ręką, ale mogę polecić próbę rozwiązania problemu przez modyfikację pliku Application.ini. Należy dodać linię:

[Application]
HideRootWindow=True

Jeszcze link:
http://forums.ni.com/ni/board/message?b ... ogin=False

Pozdrawiam,
Koza

Awatar użytkownika
petione
Posty: 12
Rejestracja: 07 sie 2007 00:00

Re: Problem po kompilacji

Post autor: petione » 31 mar 2008 17:58

Dziekuje za pomoc:) Teraz jest juz OK

ODPOWIEDZ