Wycinanie fragmentów sygnału

Tematy związane z tworzeniem dużych aplikacji. Zaganiednia dotyczące architektury oraz zasad tworzenia optymalnych rozwiązań.
Hubert1601
Posty: 2
Rejestracja: 07 mar 2017 00:06
Wersja środowiska: LabVIEW 2016

Wycinanie fragmentów sygnału

Post autor: Hubert1601 » 07 mar 2017 01:26

Witajcie,

Potrzebuję stworzyć moduł który cyklicznie będzie wycinał fragment sygnału bądź dzielił sygnał na równe części. Następnie nałoży te fragmenty na siebie.
Przeszukałem już wszystkie strony a pomysły mi się skończyły jak to zrobić. Proszę o pomoc/radę czego użyć żeby udało się osiągnąć dany cel. Dodam że dane są stałe pobierane z pliku.

Pozdrawiam
Załączniki
tester.vi
(118.46 KiB) Pobrany 43 razy

Awatar użytkownika
mnawotka
Posty: 32
Rejestracja: 15 lut 2016 20:13
Wersja środowiska: LabVIEW 2014
Has thanked: 1 time

Wycinanie fragmentów sygnału

Post autor: mnawotka » 07 mar 2017 18:14

Zapisz plik do wersji LV 2015

Hubert1601
Posty: 2
Rejestracja: 07 mar 2017 00:06
Wersja środowiska: LabVIEW 2016

Re: Wycinanie fragmentów sygnału

Post autor: Hubert1601 » 08 mar 2017 09:29

Dodaje plik w wersji LV 2015

Pozdrawiam
Załączniki
tester.vi
(102.44 KiB) Pobrany 53 razy
Ostatnio zmieniony 08 mar 2017 10:38 przez Hubert1601, łącznie zmieniany 1 raz.

Paco_MS
Posty: 43
Rejestracja: 25 paź 2011 15:04
Wersja środowiska: LabVIEW 2014

Re: Wycinanie fragmentów sygnału

Post autor: Paco_MS » 11 mar 2017 18:27

Witam,
nie ma pliku z danymi.
A pomysł jest taki:
1 - wczytać cały plik, sprawdzić ile ma punktów pomiarowych
2 - zrobić konwersję do tablicy (ew. tutaj też można sprawdzić rozmiar tablicy = ilość punktów pomiarowych)
3 - wyciąć funkcją Index Array wymagane fragmenty, przetworzyć i wyświetlić na wykresie

... to tak tyle z czapki...
Powodzenia.

ODPOWIEDZ