Legenda Wykresu

Sprawy związane z interfejsem użytkownika - kontrolki, wskaźniki, wyświetlacze, wykresy oraz inne zagadnienia tego typu...
jimer
Posty: 21
Rejestracja: 04 kwie 2010 21:06
Wersja środowiska: LabVIEW 8.2

Legenda Wykresu

Post autor: jimer » 28 lip 2016 21:54

Witam,

Chciałem skorzystać z możliwości Włączania/wyłączania poszczególnych plotów na wykresie.
Wszystko jest ok poza możliwością wyłączenia pierwszego plotu. Wszystkie Ploty reagują na naciśnięcie okienka z "ptaszkiem" oprócz pierwszego.
Czy to jest normalne zjawisko ?


Pozdrawiam
Załączniki
wykres.png

Awatar użytkownika
aaddaas
Posty: 182
Rejestracja: 26 cze 2013 20:42
Wersja środowiska: LabVIEW 2015

Legenda Wykresu

Post autor: aaddaas » 29 lip 2016 08:46

Hej!
Której LV wersji używasz?
W LV 2015 nie mam z tym problemu.
Możesz podrzucić kod?
Obrazek

jimer
Posty: 21
Rejestracja: 04 kwie 2010 21:06
Wersja środowiska: LabVIEW 8.2

Legenda Wykresu

Post autor: jimer » 29 lip 2016 10:32

Używam LV2012.
Mogę podesłać kod, ale problem moim zdaniem nie jest w kodzie...
Jak wezmę nowy wykres np XYGraph, umieszczam go na Front Panelu, włączam w Visible Items -> Plot Visibility CheckBox.
I nawet nie uruchamiając programu mogę kliknąć w kwadraciki i zaznaczyć "ptaszka" poza pierwsą pozycją...
Pierwszego "ptaszka" można tylko zaznaczyć/odznaczyć tylko poprzez naciśnięcie prawego przycisku myszki na ikonce plotu i zaznaczeniu Plot Visible.

Awatar użytkownika
aaddaas
Posty: 182
Rejestracja: 26 cze 2013 20:42
Wersja środowiska: LabVIEW 2015

Legenda Wykresu

Post autor: aaddaas » 29 lip 2016 11:02

http://forums.ni.com/t5/LabVIEW/plot0-v ... 216/page/2
Najwyraźniej jest to bug, wersji 2012 (i tylko jej, w 2011 najwryraźniej działało)
Obrazek

jimer
Posty: 21
Rejestracja: 04 kwie 2010 21:06
Wersja środowiska: LabVIEW 8.2

Re: Legenda Wykresu

Post autor: jimer » 29 lip 2016 21:43

dziękuję za rozwiązanie zagadki...

ODPOWIEDZ