Błędy w block diagram przy różnych rozdzielczościach

Sprawy związane z interfejsem użytkownika - kontrolki, wskaźniki, wyświetlacze, wykresy oraz inne zagadnienia tego typu...
PrzemB
Posty: 26
Rejestracja: 24 mar 2015 18:42
Wersja środowiska: LabVIEW 2017

Błędy w block diagram przy różnych rozdzielczościach

Post autor: PrzemB » 13 lis 2015 21:24

Witam,

mam problem z wyświetlaniem block diagram. Pracuję nad aplikacją na dwóch komputerach, na jednym mam rozdzielczość 1680x1050 na drugim 1920x1080. Po przeniesieniu aplikacji z jednego kompa na drugi pojawiają się problemy jak na załączonym rysunku. Błędnie wyświetlane są chociażby elementy wybierane z klastra, czy stałe liczbowe. Jak można sobie z tym poradzić?
Pozdrawiam
Przemek
Załączniki
błędy wyświetlania block diagram.png

Awatar użytkownika
aaddaas
Posty: 182
Rejestracja: 26 cze 2013 20:42
Wersja środowiska: LabVIEW 2015

Błędy w block diagram przy różnych rozdzielczościach

Post autor: aaddaas » 14 lis 2015 14:29

A masz ustawione powiększenie tekstu w windowsie?
Obrazek

PrzemB
Posty: 26
Rejestracja: 24 mar 2015 18:42
Wersja środowiska: LabVIEW 2017

Re: Błędy w block diagram przy różnych rozdzielczościach

Post autor: PrzemB » 15 lis 2015 11:44

aaddaas pisze:A masz ustawione powiększenie tekstu w windowsie?
Dzięki za podpowiedź - chyba faktycznie pomogło. Na notebooku miałem 125%

Awatar użytkownika
aaddaas
Posty: 182
Rejestracja: 26 cze 2013 20:42
Wersja środowiska: LabVIEW 2015

Re: Błędy w block diagram przy różnych rozdzielczościach

Post autor: aaddaas » 16 lis 2015 12:27

Polecam się.
Swoją drogą, ciekawe czy były zgłaszane takie uwagi do NI
Obrazek

ODPOWIEDZ