Zmiana Boolean Text w tablicy klastrów.

Sprawy związane z interfejsem użytkownika - kontrolki, wskaźniki, wyświetlacze, wykresy oraz inne zagadnienia tego typu...
AWiT
Posty: 17
Rejestracja: 13 lut 2011 23:38
Wersja środowiska: LabVIEW 2010

Zmiana Boolean Text w tablicy klastrów.

Post autor: AWiT » 13 lut 2012 12:30

Witam,

Czy istnieje możliwość programowej zmiany Boolean Text kontrolki jeżeli znajduje się ona w tablicy klastrów (screen)? Konkretnie zależy mi aby po kliknięciu na przycisk "Połącz", po udanym połączeniu, kiedy port jest otwarty, przycisk zmienił swój tekst na "Rozłącz".
Załączniki
TableOfClusters_TypeDef.jpg
TableOfClusters_TypeDef.jpg (31.5 KiB) Przejrzano 1582 razy

Awatar użytkownika
ksyhu
Posty: 31
Rejestracja: 06 lis 2009 19:15
Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
Lokalizacja: Kraków

Zmiana Boolean Text w tablicy klastrów.

Post autor: ksyhu » 13 lut 2012 14:40

1. Property node > Boolean Text (należy wskazać na kontrolce).
2. Multiple Strings we właściwościach kontrolki.

Chyba się trochę zapędziłem... jakoś przeoczyłem tą 'tablicę klasterów'. No nic. To wykorzystaj pkt 2 połączony w zasadzie z pkt 1 (property node). Ustaw kontrolki z multiple strings, a później zmieniaj programowo wartość tablicy klasterów. Tzn. jeżeli nie nastąpiło połączenie zmienisz wartość kontrolki na 1/0 za pomocą property node value (wartość tablicy). Mam nadzieję, że nie namieszałem :ymblushing:
Często prowadzę z sobą długie rozmowy i jestem przy tym tak mądry, że czasami nie rozumiem ani jednego słowa z tego, co mówię.

AWiT
Posty: 17
Rejestracja: 13 lut 2011 23:38
Wersja środowiska: LabVIEW 2010

Re: Zmiana Boolean Text w tablicy klastrów.

Post autor: AWiT » 13 lut 2012 15:52

Dzięki za odkrycie "nowego"atrybutu kontrolki:) To mnie właściwie urządza, okazuje się też, że bardzo łatwo wpasowuje się w kod, którym aktualnie obsługuje zmianę wartości tych kontrolek. Niżej screen z kodu może się komuś przyda.
Załączniki
EventWhile.jpg

ODPOWIEDZ