Resetowanie Waveform Chart

Sprawy związane z interfejsem użytkownika - kontrolki, wskaźniki, wyświetlacze, wykresy oraz inne zagadnienia tego typu...
MicMac89
Posty: 122
Rejestracja: 05 wrz 2011 20:40
Wersja środowiska: LabVIEW 2011

Resetowanie Waveform Chart

Post autor: MicMac89 » 24 paź 2011 20:25

Witam,
Stoję przed następującym problemem. Tworzę program, w którym symuluję pracę kilku urządzeń. Zmieniam ich parametry, rejestruję przebiegi na Waveform Chart'ach oraz zapisuję je by móc dalej analizować. Po zatrzymaniu symulacji, zmieniam parametry programu i uruchamiam ją ponownie. Jednak w takiej sytuacji chciałbym by wykresy startowały od nowa. Szukałem Property Node na tego typu okoliczność, jednak nie znalazłem nic sensownego. Czy możecie polecić jakieś sensowne rozwiązanie ?
Pozdrawiam
Certified LabVIEW Associate Developer

Awatar użytkownika
jogurt_owocowy
Posty: 1316
Rejestracja: 30 lis 2004 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Lokalizacja: Kraków
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Re: Resetowanie Waveform Chart

Post autor: jogurt_owocowy » 24 paź 2011 21:30

KLIK
A jeszcze lepszym rozwiązaniem - wierz mi - będzie użycie Waveform Graph zamiast Waveform Chart.

Paco_MS
Posty: 43
Rejestracja: 25 paź 2011 15:04
Wersja środowiska: LabVIEW 2014

Re: Resetowanie Waveform Chart

Post autor: Paco_MS » 25 paź 2011 15:10

Do każdego VI można zdefiniować parametry:
opcja menu File / VI Properties Category EXECUTION, włączyć "Clear indicator when called" powoduje, że przy każdym uruchomieniu sączyszczone wszystkie wyświetlacze...

MicMac89
Posty: 122
Rejestracja: 05 wrz 2011 20:40
Wersja środowiska: LabVIEW 2011

Re: Resetowanie Waveform Chart

Post autor: MicMac89 » 29 paź 2011 09:34

Potrzebuję aktualizować wykresy danymi po każdym wykonaniu pętli, zatem uznałem, że dogodniej będzie to zrobić z Waveform Chart. Rozwiązanie proponowane przez Paco_MS rozwiązuje mój problem. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam ;)
Certified LabVIEW Associate Developer

Awatar użytkownika
Pitol
Moderator
Posty: 920
Rejestracja: 19 lip 2007 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Lokalizacja: Kraków
Has thanked: 2 times
Been thanked: 7 times

Re: Resetowanie Waveform Chart

Post autor: Pitol » 29 paź 2011 17:47

Jeśli dobrze pamiętam, to aby wyczyścić historię Waveform Chart trzeba użyć własności (Prop. Node) o nazwie "History". Wystarczy podpiąć tam pustą tablicę i historia się czyści.
ObrazekObrazek
Chcesz taki podpis? Zajrzyj tutaj

ODPOWIEDZ